OMDÖMEN       

Så säger löpare om träning med Fredrik Zillen
Alla citat är kopierade från mail, sms, mm.

OMDÖMEN ONLINEKURSEN

"Jag körde idag springrunda (ljudlektion) nr 2  från din onlinekurs. Ökade tempot från 6:30 till 5:30 (!) /km och då utan att det kändes mer ansträngt. Tvärt om faktiskt." 
Löpare som i ett mail berättar hur det går   

"Kursen är fantastisk! Rolig, utvecklande och Fredrik är en pedagog från en annan planet!"
Löpare hör av sig spontant för att tacka för kursen

”Tack för din grymma onlinekurs om löpteknik. Väldigt lärorikt och nyttigt, framför allt enkla redskap att jobba med. Både för mig själv som löpare och, framför allt, vid löpteknikanalyser av mina klienter/patienter!!”  
Osteopat och löpare 

"Jag var verkligen grymt skeptisk till onlinekursen. Tänkte att det omöjligt kan funka om du inte ser mig. Men sedan var det som magi. Som om du såg mig och såg exakt vad jag gjorde och vad som hände när jag följde instruktionerna".
Löpare

”Väldigt givande. Många aha-upplevelser. Och vilken timing du har i dina kommentarer, det var som att du befann dig alldeles bredvid. Jag kan säga att det är STOR skillnad på före och efter lektionen. Jag kommer rekommendera din kurs till alla löpare jag känner!” 
Mail efter den första av de sex ljudlektionerna

"Otroligt bra. Pedagogisk, konkret, rolig. Rekommenderas!"
Nöjd löpare

"Har kämpat med ett löparknä i flera års tid, gått hos flertalet sjukgymnaster haft online-pt:s, sprungit på grusväg, stigar, asfalt och testat olika skor inget har hjälpt. Rehabat alla möjliga olika övningar och nu sist fick jag höra att det nog är operation om jag skulle kunna springa smärtfritt igen.  Köpte din onlineträning och tänkte att det blir nog samma resultat som med allt annat jag provat genom åren, MEN nu springer jag nästan alltid smärtfritt, fick ihop ett pass på 7km förra veckan utan smärta.   Tack Tack Tack för denna kurs. Trodde aldrig en onlinekurs skulle kunna vara så här bra. Nu börjar jag om på lektion nr 1, en fröjd att springa med dig i örat. "
Löparknädrabbad löpare i ett tackmail

”Jag har gått igenom de två första ljudlektionerna nu. Det är otroligt vilken skillnad du gjort för mig. Jag rev av ett långpass igår på 90 min och har aldrig någonsin känt mig så pigg både under och efter passet, och då har det heller aldrig gått så här fort med samma låga puls. Tack för det!!” 

Uppdatering från löpare efter två av de sex ljudlektionerna

"Kan verkligen rekommendera kursen. Små enkla knep som gör stor skillnad"
Löpare i ett tack på Instagram

”Idag knöt jag ihop allting och jag känner ”Va fan!? Hur är det möjligt?”. Jag är övertygad om att du har gått som lärling hos en häxdoktor i djupaste Afrika. Det finns ingen annan rimlig förklaring, för det kan omöjligen vara så att om man knyter ihop allt så ändras hela löptekniken helt och hållet. Det kan bara svartmagi lösa. Jag kände direkt att mina underben inte längre kändes sönderslagna. Jag ville dessutom springa mer. Det har jag förr motvilligt gjort enbart av ren envishet.” 
Tanken med kursen är att allt ska kännas som en enda rörelse som kommer av sig själv. Inte hundra punkter att hålla reda på. Något den här löparen upptäckt och även konstaterat att hans Garminklocka meddelar om plötsliga prestationsförbättringar 

”Tack för en pedagogisk, effektiv och (detta ska inte underskattas) rolig kurs.” 
Löpare

"Nu ikväll körde jag ljudlektion 2 från din onlinekurs. Det är så många aha- upplevelser hittills. Mitt ”vanliga” löpsteg känns som jag sitter tungt bakåt i en fåtölj, nu efter det jag lärt mig av dig, så känns det som jag flyger fram." 
Löpare i en kommentar på Instagram

Jag har kört första delen av kursen och varit ute och sprungit första passet med Zillén i lurarna. Otrolig känsla. Helt plötsligt la jag i en överväxel jag inte visste att jag hade. Som en turbo som slog på. Och maken till pedagogiska instruktioner har jag nog aldrig eller sällan stött på. Trots att jag har jobbat som lärare i 25 år (Lärarutbildare, tag lärdom). Hur lätt som helst att följa. Jag var ärligt talat också lite skeptisk innan men alla de fördomarna kom på skam direkt. Dessutom är Fredrik j*****t rolig. Som pricken över i.
Onlinekursdeltagare i en kommentar på Instagram 

"Löprunda med Fredrik Zillén i lurarna. Vatten i armbågarna, schvung, och upp med blicken, etc. När man tycker det känns bra så vill han att man ska återgå till det gamla - men det känns bara knas då." 
 Inlägg på Instagram om ljudlektionerna

"Jag ska erkänna att jag var ganska tveksam till hur effektiv en kurs  över nätet skulle kunna vara. Men jag har lärt mig massor. Utan att vara i närheten av lika bra form som tidigare lyckades jag tangera mitt PB på milen. En jädra skillnad att springa under 40 minuter med denna löpteknik.”
Nöjd löpare

"Precis kommit till första ljudlektionen. Måste bara säga att det är oerhört spännande och tydligt hur hela kursen är upplagd. Väldigt underhållande och allt känns så självklart. Ser fram emot att dra ut på rundan ikväll med dig i lurarna!"
DM på Instagram 

"Maken till informativ och pedagogiskt upplagd kurs står knappt att finns. Och rolig."
Kursdeltagare i en kommentar på Instagram 

"Jag är halvvägs igenom kursen och måste skriva och tacka för de resultat jag fått. Jag har tidigare varit obalanserad med 47% - 53% i markkontakttid och alltid undrat hur jag ska få bukt på detta som genererat i löpskador på ena sidan av kroppen. Efter att följt dina instruktioner har detta ändrats markant. Nu är genomsnittet 49% - 51%. Senaste passet som var lite hårdare, 12 km, låg jag på ca 50-50% dom första 6 km och först därefter började felmarginalen komma. Jag vill nu bara säga tack. Ska bli riktigt roligt att fortsätta kursen. Du är grym." 
Löpare i en kommentar på Instagram

”Jag ger online kursen 5 🏃🏼, ljudlektion 1 var en aha upplevelse 🙌” 
Kommentar på Instagram 


ALLMÄNNA OMDÖMEN OM EFFEKTEN AV LÖPTEKNIKTIPS FRÅN FREDRIK ZILLÉN

”Förbättrade min tid med 20 sek per kilometer utan att höja pulsen när jag testade min nya teknik igår på milen! Helt galet. Stort tack!”
Första passet efter en privatkurs  

”Långpasset i lördags, 23 km, gick med ca 20 sek/km snabbare snittfart än vanligt på långpass.”
MotionMetrixkund om andra passet efter en analys och korrigering

"Jag känner mig 25-30 kg lättare nu än innan kursen när jag springer!”
Martin, kursdeltagare  

”Jag har haft kronisk benhinneinflammation i flera år och inte kunnat springa mer än två gånger i veckan. Nu känns det ingenting”.
Fredrik F, två veckor efter kurs.  

"Fredrik är en magiker, allt jag behöver säga."
MotinMetrixkund

”Har fått rejäl nytändning med löpningen. Snitttiden/km har minskat med 1minut! Legat på 6.10 nu 5.08! Inga känningar i varken lår, benhinnor eller vader.” 
Kursdeltagaren Ulf  

“Vi fokuserade inte så mycket på att jag skulle bli snabb, utan mer på att jag skulle bli skadefri från mitt löparknä. Jag har dragits med skadan i ca 4 år. Det var märkligt, men fantastiskt att jag sprang smärtfritt!” 
Löpare som leende sprang ett maraton helt utan knäsmärta två veckor efter en träff

”En bild på mig och den levande löpskulptören Fredrik Zillén. Kan bara instämma i hyllningskören av detta fantasifulla snille som med passion och sällsynt detaljöga har en förmåga att hitta alternativ till effektivare löpning”
Bildtext på Instagram signerad landslagslöparen David Nilsson som 1,5 månad senare slog det 36 år gamla svenska rekordet på maraton med sina 2:10:08.

“Jag har varit med några löparcoacher och även längdcoacher i mitt liv. Men jag har aldrig lärt mig så mycket som när jag var hos dig”  
Löpare efter en gruppkurs
 
"Världsklass! Med hjälp av löpanalys med analysprogram, tekniktips och humor, lyfter Fredrik löpningen till en helt ny nivå. Rekommenderas! "
MotionMetrixkund

”Du är ett geni!”  
MotionMetrixkund 

”Jag kan inte annat än imponeras och stämman in i hyllningskören till RW’s löpteknikguru, Fredrik Zillén. Han har verkligen kunskapen & förmågan att både se, förklara och ta det vidare”.
Anders Szalkai, vinnare Stockholm Maraton, OS- och VM-löpare, chefredaktör Runner’s World  

”Att komma in utvilad efter ett 16,5 km-pass kändes märkligt. Sprang 20 sek/km snabbare i snitt på exakt samma puls som vanliga långpass. Evigt tacksam!”
Alberto, mindre än ett dygn efter en gruppkurs.  

"En helt fantastisk upplevelse, rekommenderas varmt! "
MotionMetrixkund

“Jag testsprang direkt när vi kom hem och var 15-20s/km snabbare med samma puls på min 5 km runda.”
Deltagare på gruppkursen  

”Jag och syrran var hos dig och tränade en lektion – efter det kapade jag 20 minuter på Lidingöloppet :-)”
Anders efter en privatkurs för två personer  

“Makalöst bra! Fredrik är unik och kan med otrolig precision och pedagogisk vägledning styra dig till ett bättre, effektivare och skonsammare löpsteg.”
MotionMetrixkund 

”Farten på träningspassen ökat rejält från ca 5:50 tempo till ca 4:40-4:50. Kroppen känns oerhört mycket lättare och det känns som om man flyger fram.”
Privatkursdeltagare 

 ”Fy faan vad du var bra! Tusen tack för dessa enkla men geniala instruktioner. Vilken skillnad. Tänk om jag träffat dig när jag var 20.”
Peter efter en privatkurs  

”När du lärde mig rotera höften försvann knäproblemen direkt”
Hans efter test och korrigering med MotionMetrix  

”…skadekänningarna har mirakulöst släppt efter två löppass med fokus på förändrad teknik.”
Deltagare efter en gruppkurs  

"Helt otroligt bra upplevelse! Fredrik är sånt megaproffs"
MotionMetrixkund

”Klart snabbare alltså, dessutom med ett par slag lägre i puls.”
Löpare som efter en privatkurs jämförde kilometertider och puls med samma runda veckan före kursen  

”Ett riktigt ”holy sh…t” moment /…/ Jag brukar springa i 162 slag per minut men nu låg jag stadigt på 157 med vissa toppar på 158. Så skön känsla så jag drog på i lite högre fart utan att pulsen gick upp mer än 1 slag. Det brukar bli rätt många slag för mig annars.”
Göteborgare efter en träff med mig och MotionMetrix  

“Sinnessjukt inspirera de besök hos @fredrikzillen i morse. Med tydlig pedagogik och ett briljant öga för detaljer gav han mig nycklar för ett effektivare och mer avslappnat löpsteg. Det är nästan man kana tro att han sysslar med häxkonst.” 
MotionMetrixkund på Instagram  

“Tack för en fantastisk kurs i fredags med otroligt träffsäkra instruktioner! Den var också bland det bästa jag upplevt i undervisningsväg i hela mitt liv.”
Löpare i åldern 70+ efter en privatkurs  

“Sprang milen på mitt personbästa med gott om energi kvar när jag kom i mål, kändes som att hitta en gömd energireserv.”
MotionMetrixkund efter ett enda besök  

“Idag lossnade det och jag kände en enorm skillnad. Fantastiskt! Fredrik är verkligen så duktig på det han gör, är lyhörd och jag känner ett stort förtroende. Tack för din hjälp!”
Landslagslöparen Sophia Sundberg på sitt sitt instagramkonto.  

“DET ÄR ALDRIG FÖRSENT ATT LÄRA NYTT :-)” 
Stefan, 70 år, som efter en privatkurs i princip omedelbart kapade 30-40 sekunder/km med en löpning som han beskrev så här: ”Att flyta fram utan större ansträngning var en fantastisk känsla”  

“Känns redan som att jag transformerat min löpning till den grad att jag nästan hittat en ny identitet i hur jag springer. Kraftfullare men samtidigt med mer lätthet än tidigare. Minimum effort and maximum impact typ.”
MotionMetrixkund veckan efter analys och hjälp att justera tekniken  

”I ett virrvarr av olika löptekniker fick jag äntligen lite vettig information. Tydligt, logiskt, enkelt.”
Deltagare på ”Föreläsning med praktisk träning” hos företag.  

”Jag sprang lite klassiska ”tusingar” häromdagen och jag har aldrig kunnat springa dem så fort tidigare”.
Fanny, efter korrigeringar under tester med MotionMetrix  

”Zillén är bäst i sverige på att lära ut löpteknik. Så är det bara.”
Deltagare på triathlonläger i anonym enkät efter resan  

”Utan att förta mig alltför mycket så kapade jag nästan 30 sek på kilometern. Vilken skillnad lite justeringar kan göra. :-)”
Löpare veckan efter en privatkurs  

“Ännu ett overkligt givande och inspirerande möte med löpmagikern @fredrikzillen”
Löpare med paketet ”3 träffar med MotionMetrix” på återbesök  

”Efter kursen sprang jag en runda och hade 30 sek lägre kilometertid jämfört med ett pass på samma sträcka jag sprang några veckor tidigare. Samtidigt visade min Garmin 235 att ”training effect” sjunkit från 4.2 till 3.7. Jag verkar därmed ha sprungit snabbare men ansträngt mig mindre”.
Fredrik J, efter en teknikkurs liten grupp  

”När jag springer som vanligt har jag ont i knät. När jag springer som du vill känns ingenting. Det är helt magiskt”.
64-årig triathlet på löpbandet under test och korrigering med MotionMetrix och vars läkare helt dömt ut hans chanser att springa igen på grund av smärtor från artros  

”Lärde mig mer på en dryg timme än jag gjort på år ”
MotionMetrixkund  

”Testade uppförsbackeknepen på Amfibiemannen och det kändes jättebra! Får en mycket starkare känsla. Helt otroligt! Jag som slitit med min dåliga uppförslöpning jämt.”
Deltagare på kursen Backe & Trail  

”Fredrik Zillén är världsklass! Kunnig, ärlig, pedagogisk och kundspecifik”.
Joachim, MotionMetrixkund  

”Plötsligt kan jag springa långt och länge utan någon som helst smärta efteråt, en enorm skillnad!”
Tim, kursdeltagare  

“1. Jag har kunnat dubbla (bokstavligt talat) löpdistans/månad utan några som helst problem. 2. Pulsen har i genomsnitt sänkts märkvärdigt. 3. Jag har ingen smärta i skenben, knän eller hälsenor.”
Kursdeltagare i Malmö via mail 6 månader efteråt

 ”Vi träffades förra året och filade på min löpteknik pga av min hälsporre. Löptekniken gav onekligen resultat då jag var skadefri hela 2018!” 
MotionMetrixkund 

”Fantastiskt roligt! Det är helt otroligt hur du varje gång vi ses kan komma med så kopiöst stora förbättringsmöjligheter. Jag sprang en sväng i söndags och det kändes otroligt bra.”
Olle, som återkommer för nya träffar då han förstått att man inte blir fullärd direkt även om han förbättrade sig väldigt mycket redan vid första träffen.  

“Skadekänningarna har mirakulöst släppt efter två löppass med fokus på förändrad teknik.”
Deltagare på gruppkurs  

”Har nu under hösten kört Lidingöloppet (2.18.06), Hässelbyloppet (39.56) samt Frankfurt Marathon (3.14.10) och samtliga har resulterat i personliga rekord.”
Jacob 

“Farten på träningspassen ökat rejält från ca 5:50 tempo till ca 4:40-4:50. Kroppen känns oerhört mycket lättare och det känns som om man flyger fram.”
Privatkursdeltagare  

”När jag kom hem tittade jag på min Garmin och fick en smärre chock. Utan att ha ansträngt mig att springa fort hade passet gått i prick 5 min tempo med en snittpuls på 135 (normalt för den ansträngningen brukar vara 5:20 tempo och runt 140-142)”.
Fredrik Ö, kursdeltagare  

”Vilken skillnad, helt otrolilgt. Du är ju lite som Gud som får folk att återuppstå!”
Daniel efter en timme med mig och MotionMetrix  

”Jag va ute o sprang en kort runda (3km) tisdag morgon. Sist jag sprang den gick det på 6.25 min/km och denna gången 5.39 min/km utan att det va jobbigare eller att jag behövde ta i mer.”
Löpare efter en privatkurs  

”Jag har verkligen inte nog bra att säga om Fredriks kurser – ord räcker liksom inte till. Har du funderat på att gå en löpteknik kurs och befinner dig inom en 20 mils radie av Stockholm – kontakta Fredrik för böfvelen! Det är värt varenda krona!”
Kursdeltagaren Anna på sin blogg.  

”Bland de 300 testade var det bara jag och 4 till som hade lika bra löpekonomi – tack vare dig!”
Ö till Ö-vinnaren Antti Antonov efter test av sin löpekonomi.  

”Sprang 6 km i söndags morse. Tänkte på tekniken och kan konstatera att jag var 40 Sekunder snabbare än vanligt per kilometer. Så snabbt har jag aldrig sprungit den sträckan förut.”
Anders S, efter ”Analys och korrigering med MotionMetrix”  

”Nu har vi precis avslutat första löprundan på vår vanliga 7,5 km slinga. Vi sänkte km-tiden med 40 sek!! Och när vi kom in var vi piggare än vanligt båda två. Det känns superkul att springa igen.
Kursdeltagarna Olle och Lena dagen efter en grundkurs.  

”Är överlycklig och fortfarande lite chockad att du lyckades få mig att springa utan att ha ont i knät”.
Maria, efter test och korrigering med MotionMetrix  

”Så där ja. Just sprungit mitt livs snabbaste Lidingölopp. Det var ju plättlätt. Fredrik for president”
Nytt PB på Lidingöloppet en vecka efter en PT-timme med teknik.  

”Kapade 30 sekunder direkt på vad jag tror är min tröskelfart”.
Kristina, efter en kurs med några arbetskamrater  

”Min summering av dagen är att jag investerat de bästa tre timmarna i mitt idrottsliv! Fantastiskt bra!”
Christian, deltagare på gruppkurs  

”Persade på milen med 3,10!! Satan vad det gick  undan, sååå kul!!”
Kursdeltagare  

”Framför allt så slaktade jag alla i varenda nerförsbacke, helt sjukt effektiva tips”
Carl efter sin framfart på ett lopp dagar efter att han lärt sig nedförsbacketeknik i träningsgruppen Snabb&Stark  

”Sprang nu i helgen Stockholm Marathon på nytt PB 2:45:52 (2:57:19 innan) vilket gav en hedrande 67 plats totalt. Måste säga ännu en gång att du har förbättrat min löpekonomi, snabbhet, uthållighet samt att jag inte längre har problem med mina knän (löparknä).”
Kursdeltagaren Patrik  

”När vi övade på att springa i uppförsbacke var det nästan som trolleri – så lätt gick det jämfört med hur det brukar kännas!”
Kursdeltagare 

”Åh vad det var roligt och lärorikt! Kände mig helt hög efter kursen. Den var verkligen en motivationshöjare av det mer rejäla slaget!”
Deltagare efter ”Teknikkurs – liten grupp”.  

”Kapade 45 sekunder per km första passet ett par dagar efter”
Viktor om vad hans privatkurs på 2 timmar gjorde med farten  

”Få människor är så pålästa och inspirerande. Bästa föreläsaren, alla kategorier.”
Inlägg på Instagram efter föreläsning och praktisk workshop med löparklubben Akele  

”Det går verkligen snabbare. Snart är jag snabbare än någonsin samtidigt är det mindre tungt för leder och muskler. Den vanliga värken jag fick ibland i knän och höfter är borta – GRYMT SKÖNT!
Kursdeltagaren Jörgen ett par veckor efter ”Teknikkurs – liten grupp”.  

”Jippi!  Krossade mitt halvamararekord med nästan åtta minuter. Och det på ett triathlon så jag hade sim och cykel i benen. Tack Fredrik. Dina råd har verkligen gett resultat!”  
Kristina, deltagare på grundkursen  

”Efter din kurs kapade jag 45 sekunder per kilometer!”
Philippa, efter en grundkurs  

 ”I helgen sprang jag Kungsholmen Runt (10 km) och gjorde personbästa med flera minuter. Är hysteriskt nöjd.
Erika efter privatkurs 2 timmar  

”Vill passa på att göra en virtuell high five. Nu på morgonen körde jag första passet löpning efter analysen och fick en förbättring med 30 sek/km.”  
Mattias efter en analys och korrigering med MotionMetrix  

”Satan Fredrik! Jag tror jag hittat steget! Går så lätt så lätt att kuta! Det känns så sjuuukt mer avslappnat nu.”
Emma Graaf, SM-segrare och flerfaldig SM-medaljör i triathlon  

”Vi träffades förra året och filade på min löpteknik pga av min hälsporre. Löptekniken gav onekligen resultat då jag var skadefri hela 2018!"
MotionMetrixkund 

”Idag körde vi 15 km tillsammans. Jag kapade hela 10 minuter på rundan jämfört med förra veckan! Vi är grymt nöjda med gårdagen!”
SMS på morgonen från löpare som dagen innan kört privatkurs för två personer med sin bror  

”Den 19e april gick jag din grundkurs i löpteknik. Dagen efter sprang jag min ”referensrunda” på 8 km. 20 sek snabbare per km. Riktigt roligt!!!”
Fredrik, deltagare ”Grundkurs – ett tillfälle”.  

”Helt otroligt funking outstanding världsbäst. Släpp aldrig Fredrik Z från era träningsresor.”
Enkätsvar om Fredrik Zillén som ledare från en deltagare på ett triathlonläger

”Känslan är riktigt skön med grymt tryck. Kommer lätt neråt 4 fart som fortfarande känns bekvämt. Men det absolut häftigaste är att mitt löparknä är helt borta. Jag har inte känt av det minsta lilla  Så igen, stort tack!”
Christopher, efter en privatkurs  

”Tack Fredrik Zillén för hjälp med löpsteget! Jag kan nu springa ett maraton utan att få ont någonstans.”
Christine Hägglund som gick från att inte kunna springa på grund av skador till att bli Årets Äventyrare 2014 efter att ha solosprungit hela fjällkedjan, 130 mil, från Treriksröset till Grövelsjön helt utan assistans.  

”Har varit ute och sprungit lite efter kursen och kan nu ligga på 5-tempo utan att det känns jobbigt. Förut låg jag på 5.30 och slet… Häftigt!” Kursdeltagare  ”Innerligt TACK för dina tips!! Jag springer mycket nu och är aldrig orolig för skador länge. Igår sprang jag 1,6 mil trail på Upplandsleden och det var inte ens lite jobbigt… Det är så fantastiskt att jag blir glad i hela kroppen när jag tänker på det  Jag tipsar om din kurs till höger och vänster och jag är dig verkligen evigt tacksam!”
Clara, kursdeltagare  

”Tack Fredrik Zillen för hjälpen med löptekniken! Vann lokal löptävling idag under mitt distanspass…5K på 16:30.”
Elittriathleten Oscar Olsson efter att ha löpteknikträning och lagt in en 5K-tävling mitt i sitt långpass.  

”Idag träffade jag Fredrik Zillén. Sjukt bra! Rekommenderar varmt en träff med löpgurun Zillén om man vill ta sig till nästa nivå eller har krämpor som resultat av löpning!"
Erika R efter en privatkurs

”Förut på min vanliga runda (ca. 6,5km) brukar snitthastigheten/km vara kring 5,55-6 min, på rundan igår hamnade jag på 4,34 i snitt på 9,7 km. Det känns som jag har vunnit högsta vinsten!”
Deltagare vid Södertörns Högskola dagen efter ett tillfälle med ”Föreläsning och praktiskt övande”.  

”Du har gjort löpningen till något jag aldrig trodde var möjligt, i både känsla och tempot som följt. ”
Löpare efter tre träffar med MotionMetrix  

“Pedagogiskt upplägg, engagerad och kunnig tränare och bra övningar. Tummen upp!”
MotionMetrix-kund  

“Sprang ett intervallpass igår – gick så himla bra! (snabbare och inte ont någonstans).”
Kursdeltagare dagarna efter ”Teknikkurs – liten grupp”  

“Jag testsprang direkt när vi kom hem och var 15/20s snabbare med samma puls 🙂 på min 5km runda.”
Deltagare på gruppkursen  

”Sprang ett pass imorse (11km). Försökte tänka på allt vi sagt. Kändes lite ovant men rätt bra. Kollade inte klockan under passet, men hade omedvetet gått väldigt mycket snabbare än jag trodde (11 sekunder från mitt PB på 10km).”
Löpare dagen efter analys och korrigering med MotionMetrix  

”Gjorde en hyfsad växling igen och började löpa som fjärde dam. Löpningen var fantastiskt. Gick HUR LÄTT SOM HELST!!! Det bara flöt, precis som min löptränare Fredrik Zillén instruerat!”
Elittriathleten och SM-vinnaren Emma Graaf på sin blogg på Runners World efter vinsten i Vansbro Triathlon (Halv Ironman-distans).  

”Jisses vilken skillnad det är redan nu. Kunde hålla 4 minuterstempo och sista fyrahundringen gick i ett för mig rasande 3:45-tempo. Kände mig som Gebrselassie. Tidigare har jag legat som bäst på farter runt 4:20-4:30”
Kursdeltagaren Daniel dagen efter en kurs  

”Fantastisk känsla att känna att jag inte fick ont i baksida lår”.  
MotioniMetrixkund med hamstringsproblem efter första rundan efter analys och hjälp att springa mer effektivt  

”Believe the hype”.
David S, efter en privatkurs  

”Idag gjorde jag en löpteknikanalys med Sveriges främsta löpteknikspecialist Fredrik Zillén. Väldigt intressant och givande där jag har fått bra verktyg att jobba med för att bli en starkare löpare. Fredrik besitter verkligen en hög kompetens och är pedagogisk. Det är rätt häftigt att direkt känna skillnad!”
Sophia Sundberg, svenska friidrottslandslaget på ultradistans  

”Boom! With the same HR I went from 3:55/km down to 3:40/km.”
Löpare efter en enda träff

 ”Förbättrade min tid på milen med 4 minuter igår. Samma pulszon hela passet. Hade en otroligt härlig känsla i kroppen. Kändes som om man var 17 igen.”
Philip efter en privatlektion.  

“Stort varmt tack för en otroligt lärorik och inspirerande lektion! Överträffade alla förväntningar :)”
Löpare efter analys och korrigering med MotionMetrix  

”Jag kopplar ur smärtcentrum och tänker istället löpteknik. Det blir ingen riktigt KALAS-löpning som Fredrik Z skulle önskat, men det blir i alla fall god löpning.”
Carl Brümmer på sin blogg efter att som 45-åring tagit sig i mål på Ironman Hawaii på den nästa snabbaste tiden av en svensk någonsin i den tävlingen.

”Det funkade! Helt sjukt bra! 5:15-tempo på min korta 7 km-runda. Varje gång jag kollade på klockan blev jag lika förvånad. 30 sek/km utan något annat än förbättrad teknik och det enda jag var trött i var musklerna.”
Monica, kursdeltagare

 ”Den mest intressanta timme jag varit med om på fler år”  
Johan i mail efter en timme med MotionMetrix och hjälp att bli mer effektiv  

”Intervallerna brukar ligga på ca 4-4.10 min/km men nu låg jag mellan 3.15-3.35 istället utan problem. Idag körde jag distanspass. Brukar vanligtvis köra 12 km på 1 tim 25 min. Idag gjorde jag 12 km på 70 min utan problem och fortsatte i 100 min och klockan stannade på 17,3 km. Har med andra ord minskat snittiden med ca 1-1.30 min/km.”
Kursdeltagare Joelh mindre än en vecka efter en privatkurs  

”När jag passerade tio kilometer och stannade klocka visade den 46:34! Jag blev helt förbluffad – en sänkning med nästan fem minuter mot förra veckans hittills snabbaste mil på 51:28.  Firade med en liten glädjetår. Det är bara att tacka Fredrik Zillén för tekniktipsen – de bidrog garanterat till PB-krossen”
Jonas efter föreläsning och praktiskt övande för stor grupp.  

”Jag har haft turen att få tränas av Sveriges mest kompetenta sim- och löptränare, men ingen har nog kommit i närheten av det brinnande engagemang Fredrik Zillén haft för att få mig att springa med ett mer ekonomiskt löpsteg! Något jag är enormt tacksam för.”
David Näsvik, (SM-guld Triathlon Ironmandistans, SM-guld Duathlon) på sin blogg.  

”Så jävla glad SM-silvermedlajör! Äntligen fick jag visa min löpning! Stort tack för all hjälp med löpningen, Fredrik Zillén.
Elittriathleten David Näsvik igen.  

”Plötsligt kan jag springa långt och länge utan någon som helst smärta efteråt, en enorm skillnad!”
Tim, kursdeltagare  

”Var det något nytt? Ja. Var det värt det? Ja. Blev jag snabbare och mer effektiv? Svaret är ja /…/ faktum är att det gick att springa riktigt mycket fortare. Jag är fortfarande förundrad över hastigheten kontra ansträngningen när allt klaffade.”
Kursdeltagare  

”Det går betydligt lättare och man får en väldigt positiv känsla i backarna. Jag tänker att det är som att haka på en skidlift, det känns verkligen som att bli dragen uppför. Sjukt!"
Marcus S, om Lidingöloppet veckan efter kurs.  

”39:47 på Söder runt igår. Har haft sub40 som mål i tre år, och din hjälp har varit ett viktigt steg!”
Emil efter en privatkurs  

”Dina teknikråd fungerar, inte minst i uppförsbacke där det bitvis känns som om någon drar upp en i en tråd. Mosade gamla rekordet med 2 min 30 sek och spurtade över mållinjen med ett leende. Stort tack för alla bra råd!”
Erik, om första tävlingen (15 km) efter en kurs.  

"Slog nytt pers på milen idag med 90 sekunder. Inte illa 10 dagar efter kursen, tackar!
Anders, kursdeltagare  

”Det går så jäkla lätt att springa helt plötsligt! Som att jag kört med handbromsen i hela livet och nu släppt den. Eller som att nån drar mig framåt i ett osynligt snöre. Eller som att jag springer i samma fart som när jag springer 1000 m-intervaller fast jag inte blir trött, utan bara rullar på, km efter km. Liksom bara gliiiider fram utan att ta i. Inget köttande alls. Sänkte mitt 2,5 år gamla pers med 37 sek! Och jag va inte ens trött efteråt! Helt sjukt alltså… och detta efter 3 pass (är knappast fullärd nu liksom). Vad ska hända efter ett par månader? Och när jag maxar?
Niklas, en vecka efter grundkursen

 ”I söndags sprang jag en mil på 48 minuter!! Supernöjd då jag aldrig sprungit under 50 minuter förr. Det kändes inte ens jobbigt…tekniken är allt! Stort tack för en superbra kurs!”  
Josefin, kursdeltagare

 ”Jag kan varmt rekommendera alla att gå denna kursen. Vi hade två st löpare med som var goda för sub 34 på milen och även dessa fick sig några ordentliga aha-upplevelser. Vi andra 3 hade kanske ännu mer nytta av kursen då vi hade ännu mer att rätta till.”  
Blogginlägg av kursdeltagaren Tommy som tre dagar efter kursen gav sig ut på ett lugnt pass där han råkade slå personligt rekord på milen med knappt en minut utan förberedelser eller att det egentligen var meningen.  

 ”Sprang 15 km i 5:15 tempo och i samma puls som jag brukar. Innan din kurs höll jag 5:45 på långpassen.
Kursdeltagare  

Personbästa på milen i lördags 1 min och 1 sek, behöver jag säga att jag är lycklig???”
Ninni, kursdeltagare  

”Jag har slagit personligt rekord på alla mina löparrundor.
Fredrik B, tre veckor efter grundkursen.  

”Förväntningarna var stora inför grundkursen i löpteknik och kursledaren Fredrik Zillén levde upp till dem alla. Kursen var bra uppbyggd och Fredrik hade en grymt bra pedagogik. På samtliga deltagare inkl mig syntes en klar förbättring. Kursen är väl värd pengarna för den som vill bättra på sin löpteknik och springa snabbare.”
Kursdeltagare Ralph på sin blogg.  

”Bara av två tips så kändes löpsteget mycket bättre! Trodde inte man kunde få en ”wow”-känsla men yes I had it… =)”
Sandra W, på sin blogg  

”Sjukt nöjd med dagens löpteknikkurs. Fredrik Zillén var både pedagogisk, tålmodig och trevlig.”
Blogginlägg av kursdeltagaren Mikael K  

”Tusen tack för bra hjälp i torsdags på MotionMetrix analysen! Jag måste ha gjort allt rätt eftersom jag vann milloppet i lördags! Känslan var helt ny: trots början på säsongen med dålig löpvana och trassel med knät kände jag mig lätt, avslappnad och snabb. Dessutom känner jag absolut ingenting i vänster knä numera”.
Susanna efter analys och korrigering med MotionMetrix  

”Kände att jag gjorde framsteg! :o) Det var verkligen skitkul! ? Hade svårt att somna på kvällen för att jag egentligen ville ut och springa mer.”
Kursdeltagaren Marie dagen efter kurs  

”Vet inte om du ska ta åt dig all ära men jag sitter just nu väldigt nöjd i soffa efter att ha slagit personligt rekord med 12 minuter på halvmarathon idag (GBG-varvet). Kom in på för mig fina 1.16.42.”
Patrik, kursdeltagare  

”Har ett 10 km spår på Ekerö som är hyfsat kuperat och jag har det som ett litet helgnöje att pressa mig. Nu blev det så att jag kapade min tid på 10:an med 2 minuter utan att jag riktigt tog ut mig 100%. Känns helt sjukt… Min löpning innan måste ha varit riktigt energislösande.”
Mikael, kursdeltagare  

”Jag kan verkligen rekommendera Fredriks kurs till alla som springer, det var väldigt kul, lärorikt och Fredrik var en väldigt bra lärare som kändes oerhört engagerad och genuint intresserad av löpning och andra människor.”
Kursdeltagaren Wanja på sin blogg  

”Inte så att jag hela tiden träffar rätt men när man väl kommer in i flow och det bara rinner iväg… så är det helt underbart. Lite grand som att födas på nytt;-) Stort tack!”
Jesper, kursdeltagare

 ”Jag har glädjen att kunna rapportera ett nytt personbästa, Hässelbyloppet 10 km på 44.53, en förbättring med 5 minuter(!) av mitt 10 år gamla PB. 6 veckor av löpstilsträning gav resultat.Tack för bra kurs!”
Fredrik, kursdeltagare  

”Sprang Kungsholmen Runt (10k) och gjorde personbästa på milen med ”flera” minuter. Är hysteriskt nöjd. : )) Mycket tack vare att jag genom mötet med dig har jag blivit medveten om vad jag kan påverka i min löpning. Igen – STORT tack från en mycket nöjd kund (och nu starkare) löpare.”
Kursdeltagare 

”Idag sprang jag ett långpass och kapade drygt 20 s per km!!! Och det utan att känna mig ett dugg tröttare, snarare lättare och piggare! Jätteroligt. Så tack!!”
Camilla L, kursdeltagare 


BASIC TYPOGRAPHY

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Quibusdam ad ut, libero inventore earum amet minus nulla sunt adipisci atque itaque et id numquam laboriosam quae harum. Asperiores, necessitatibus autem.